maanantai 22. lokakuuta 2012

Suloinen suklaamousse

Viime viikonloppuna synttäripäiväänsä työn ja ensiapukoulutuksen merkeissä viettänyt siippani sai kypsymisensä (tosin hän väittää yhä edelleen olevansa 15-vuotias) kunniaksi nauttia lempijälkiruoastaan, suklaamoussesta. Ohje on Jamie Oliverin kirjasta Alastoman kokin onnenpäivät. Useimmiten olen jättänyt liköörin vaahdosta pois ja se maistuukin hyvin ilman sitä. Paitsi: Omasta mielestäni tämä mousse on aivan liian tanakkaa, resepti on aivan liian suuri neljälle hengelle ja kulhojakin sotkeentuu. Mutta mitäpä sitä ei tekisi rakkaansa vuoksi. Sulattaa vaikka vesihaudetta tehdessään muovikulhon kattilaan kiinni niin hyvin, ettei vesi pääse enää kattilasta pois ja koko höskä on vietävä roskiin. (Kerta se oli ensimmäinenkin.)



Suloinen suklaamousse (neljälle)

225 g tummaa suklaata paloina (käytä vähintään 70%:sta suklaata)
70 g voita paloiteltuna
3,5 dl kuohukermaa
2 suurta kananmunaa
1 rkl Amaretto-likööriä
2 rkl hunajaa

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa sulamattomassa ja särkymättömässä kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa kolmannessa kulhossa kananmunat ja hunaja vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita varovasti nostellen munavaahtoon likööri, suklaa-voiseos ja kermavaahto. Annostele mousse jälkiruoka-astioihin ja anna jäähtyä ainakin tunnin verran ennen nauttimista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti