lauantai 25. helmikuuta 2017

Pika pikaa porkkanapastaa

Perjantaina on viikon toinen päivä, jolloin meidän taloudessa on tavoitetila saada ruoka pöytään nopeasti. Maanantai on se toinen, jos ette jo edellisestä kirjoituksesta arvanneet.

Kauppojen hyllyillä on ollut jo useamman vuoden ajan tuorepastaa, jonka vehnästä osa on korvattu kasviksilla. En ole muistanut tuotetta testata, kun innostuin aikanaan papupastasta niin kovasti. Nyt sitten markettimatkalla ostoskärryyn päätyi tuore porkkanapenne. Tein sille kastikkeen uunissa paahdetuista tomaateista, valkosipuliwurstista ja fetasta. Molemmat meistä tykkäsivät, mikäli tulkitsin oikein aviomiehen myhäilyä. Tai sitten myhäily johtui vain makkarasta.

 
Porkkanapastaa tomaatti-makkarakastikkeella (kahdelle)

200 g porkkanatuorepastaa
½ punasipuli
öljyä
100 g uunissa paahdettuja kirsikkatomaatteja (tai aurinkokuivattuja tomaatteja ilman öljyä, näitä saattaa joistain kaupoista jopa löytyä)
260 g valkosipulimakkaraa
100 g fetaa
suolaa
mustapippuria

Laita pastan keitinvesi kuumenemaan. Viipaloi punasipuli ohueksi siivuiksi ja kuullota sitä öljyssä hetken. Viipaloi makkarat suupaloiksi ja nakkaa ne myös pannulle. Anna ruskistua. Lisää tomaatit ja kuumenna. Mausta keitinvesi suolalla ja laita pasta kiehuvaan veteen. Kypsennä noin 3–4 minuuttia. Valuta vesi pois ja kippaa kastikkeen sekaan. Sekoita ja murustele sekaan vielä feta. Ruuvaa päälle pari kierrosta mustapippuria ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti