keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Hidas porkkanakeitto

Oli pakko ryhtyä kokeilemaan ikuisena lakritsin ystävänä tätä mustalla herkulla maustettua porkkanakeittoa uusimmasta Glorian ruoka ja viini -lehdestä. Reseptin tekijän Sasu Kaupin (ikänä kuullutkaan, kun muoti ei ole mun juttu) painekattilainnostus ei sentään tarttunut, kun sopan saa aikaiseksi tavallisessakin kattilassa. Keittää ruokaa vaan kauemmin.

Aika mielenkiintoinen lopputulos, mutta ei missään nimessä paha. Sahramia ei ole minun maustekaappiini koskaan ilmestynyt, joten sen jätin pois. Mutta väittäisin sen tuovan vielä oman lisänsä tähän soppaan.


Porkkana-lakritsikeitto hitaasti

500 g porkkanaa
5 dl porkkanamehua
1/4 tl lakritsijauhetta (Mumsmms!)
1 dl vettä
1 tl suolaa
½ tl ruokasoodaa
(ripaus sahramia)
noin 50 g voita

Paloittele porkkanat noin kahden sentin kiekoiksi. Sekoita lakritsijauhe porkkanamehuun. Sekoita myös toisessa astiassa suola, vesi, sooda ja sahrami. Ruskista voi kevyesti kattilassa ja lisää porkkanat. Kuullota niitä viitisen minuuttia. Lisää soodavesi ja noin 1 dl porkkanamehua. Hauduta noin tunti kannen alla. Lisää loppu mehu ja soseuta teho- tai sauvasekoittimella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti