lauantai 26. elokuuta 2017

Rouskuva kukkakaalisalaatti

Kukkakaali-siemensalaatti on toinen lempparini menneen kesän salaateista. Poimin reseptin pohjan jostain kesän Kodin kuvalehdestä ja muokkasin sitä vähän omaan makuuni jättämällä esimerkiksi ohjeessa olleen parsakaalin kokonaan pois. Salaatti sopii sekä kalan, lihan että broilerinkin kanssa. Makkarankin ohessa on sitä meillä syöty.

Salaatin maustamiseen sopii mainiosti dukkah-mausteseos. Itse käytin kesälomareissulta matkaan tarttunutta valmista Green Dukkahia. Dukkahin voi sekoittaa helposti itse, reseptejä on netti pullollaan.


Kukkakaali-siemensalaatti

500 g kukkakaalia
1 dl siemensekoitusta
2–3 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
½ dl sitruunamehua
1 rkl juoksevaa hunajaa
½ tl mustapippuria
suolaa
Aura-murua
(lehtipersiljaa)

Huuhdo kaali ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Osa murustuu väistämättä. Kumoa kaali isoon kulhoon. Paahda siemenet kuivalla pannulla. Kumoa ne kaalien joukkoon. Kuori ja leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi lastuiksi. Kuumenna reilu määrä öljyä pannulla ja kuullota siinä valkosipulilastut. Älä anna palaa. Nosta liedeltä ja sekoita joukkoon sitruunamehu, hunaja ja mausteet. Lisää eksotiikkaa saat, jos käytät suolan ja pippurin asemasta dukkahia. Kaada lämmin kastike pannulta kaalien joukkoon ja sekoita hyvin. Anna maustua vähintään vartti ennen tarjoamista. Lisää juusto ja silputtu persilja salaattiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti